Hannes van der Merwe

De duiven van Hannes van der Merwe uit Riversdal (Zuid Africa)

De duiven van Hannes van der Merwe uit Riversdal (South Africa) zullen de komende jaren een belangrijke rol gaan spelen in de opbouw van mijn grote fondstam.

Op bezoek bij Hannes & Bettie van der Merwe in Riversdal.

Indien u geinteresseerd bent in de achtergrond van deze fantastische familie grote fondduiven dan kunt u de interessante reportage lezen geschreven in het Engels door Bertus Nel.

De Hannes van der Merwe Story: Deel 1
De Hannes van der Merwe Story: Deel 2
De Hannes van der Merwe Story: Deel 3

"De Bloemfontein duivin". Ze won de 1e in de Unie vanuit Bloemfontein 724km met 90 min. vooruit tegen 812d. en was de snelste van de totale lossing van meer dan 10.000 duiven!

"De Sun City duivin". Ze arriveerde als eerste van alle duiven, maar bleef vliegen en werd toen 8e. Weg Million Dollars... In de verkoop kocht Hannes haar terug en ze bleek goud waard op de kweek.

"De Mooi Bloue" de duivin van het Gouden Koppel van Hannes van der Merwe een kweekduivin uit duizenden. Ze won als jaarling 2x de 1e in de Unie en ging toen naar het kweekhok.

"De Goei Bloue" de doffer van het gouden koppel van oom Hannes uit Riversdal. Na een overwinning in de Unie ging hij naar het kweekhok.

De twee ogen in de bovenste helft zijn die van zijn gouden kweekkoppel van Hannes van der Merwe. Linksboven de doffer "De Goei Bloue" en rechtsboven van de duivin "De Mooi Bloue". Linksonder van hun dochter "De Bloemfontein duivin" en rechtsonder van hun zoon "De Kroonstad I", Unie winnaar vanuit Kroonstad 925 km en als enige duif thuis van de totale lossing van meer dan 8.000 duiven met een half uur los vooruit. Een broer, die de naam "Kroonstad II" mee kreeg, herhaalde datzelfde huzarenstukje enkele jaren later tegen 8500 duiven.

Het beroemde Gouden Koppel van Hannes van der Merwe dat zoveel goede vlieg- en kweekduiven heeft voortgebracht.