Het artikel van de vorige keer over het Circo virus kwam bij heel wat liefhebbers over als de ďver van mijn bed showĒ of als opjutterig. Deze week heb ik redelijk wat correspondentie gevoerd met onze nieuwe ďWinningĒ medewerker Rod Adams van de Newcastle University. Deze vertelde mij dat hij in 2000 zijn totale vliegploeg was verspeeld vanuit Bourges (925 km) en dat hij toen net bezig was om al zijn jongen te verspelen. Onderzoek bracht een Circo virus besmetting naar voren. Hij kon opnieuw starten omdat de kwekers bij zijn vader waren ondergebracht. Als u beseft dat de duiven die hij verspeelde op hokken in Frankrijk en Belgie terecht gekomen kunnen zijn, dan is het niet meer ďde ver van mijn bed showĒ. Dan is het al heel wat dichterbij.

 

Deze week heb ik nagedacht hoe je je duiven mogelijk tegen een virus infectie kunt wapenen. Dat kan op verschillende manieren en een van de meest bekende is het z.g. ďboosterenĒ, dat wil zeggen herhaald enten, zodat de aanmaak van anti stoffen wordt opgewekt en het systeem hiervoor verantwoordelijk, wordt geactiveerd. Vaccineren gebeurt met verzwakte ziektekiemen waar een duif niet ziek van wordt. Vervolgens komt er een reactie op gang en heeft de duif later bij contact met echte ziekteverwekkers een veel betere kans deze uit te schakelen. Dierenartsen adviseren de laatste jaren niet voor niets om al vroeg met enten tegen Paramixo bij jonge duiven te beginnen en dit 6-8 weken voor aanvang van het vliegseizoen te herhalen. Daar tussenin kan een enting tegen Pokken plaatsvinden en eventueel een tegen Paratyphus.

 

Maar er is nog een heel andere manierÖ

 

Een stukje historie

 

Colloidaal Zilver is een bijna onovertroffen natuurlijk middel. Het wordt al sinds 1900 gebruikt. Het was toen wel erg duur en raakte daardoor in de vergetelheid met de komst van de goedkopere antibiotica. Die kenden echter een verwoestende werking met de reeds bekende gevolgen. Dankzij de hedendaagse technieken is Colloidaal Zilver goedkoper te produceren en dus voor iedereen beschikbaar. Het was de Amerikaanse arts Paul Farber die weer op het spoor kwam van Colloidaal Zilver. Farber leed zelf aan de ziekte van Lyme, die hem bijna fataal werd. De behandeling met reguliere antibiotica hielp niet en veroorzaakte zelfs de Candida-schimmelinfectie. Door zich te behandelen met Colloidaal Zilver heeft hij zich echter van beide ziekten kunnen genezen.

 

Wat is Colloidaal Zilver?

 

Colloidaal Zilver bestaat uit elektrisch geladen zilverdeeltjes die extreem klein zijn en zweven in gedistilleerd water. Met hun diameter tussen de 0.01 en 0.001 micron zijn ze kleiner dan virussen en hebben ze het vermogen om te penetreren. In medische vakbladen uit de gehele wereld is het therapeutische effect beschreven.

 

In het geval van colloÔdaal zilver worden zilverdeeltjes, zilver-ionen, getrokken van een zuiver zilveren elektrode die in gedistilleerd water (=mineraal vrij) staat, door een elektrische stroom met lage spanning toe te voeren. Deze geeft ieder zilverdeeltje een elektrische lading. Deze zilverdeeltjes hebben een afmeting van ca. 0,00001 micron.

 

ColloÔden zijn in de natuur de kleinste deeltjes waarin een stof fijn gemaakt kan worden en waarbij deze toch nog zijn karakteristieke eigenschappen behoudt. Door een stukje zilver om te zetten in een wolk van microscopisch kleine deeltjes is de oppervlakte sterk vergroot en daarmee zijn genezende eigenschappen terwijl het diep in het lichaam kan doordringen

 

CZ is een anorganisch metaal, dat niet door een cel kan worden geabsorbeerd. Het werkt als een krachtig antibioticum met breed spectrum. Alle enkelcellige bacteriŽn, schimmels en virussen gebruiken een bepaald enzym voor hun metabolisme. CZ laat dit enzym verstikken in minder dan zes minuten na het contact. Ook meercellige vormen laten het vaak afweten waneer zij in contact zijn gekomen met CZ.

 

Eigenschappen

 

CZ blijkt een krachtig, natuurlijk antibioticum te zijn en werkt preventief voor infectie's. Werkend als een katalisator verstoort het een enzym dat eencellige bacterien, virussen en rottingsbacteria nodig hebben voor hun zuurstof-stofwisseling. Zilver werkt zonder kwaad te doen aan menselijke enzymen of onderdelen van de menselijke chemie van het lichaam. Het resultaat is destructie van de ziekte veroorzakende organismes in lichaam en voedsel. Een verdunning van 6 delen zilver op 1 miljoen delen water is voldoende om ziekmakende bacterien te doden. CZ blijkt daarnaast ook nog een stimulans te zijn voor het afweersysteem om de ziektekiemen te vernietigen. Door zijn relatief milde werking worden evenwichten hersteld. De darmflora wordt hierdoor nauwelijks aangetast. Het kan zowel in- als uitwendig gebruikt worden bij infectieziekten veroorzaakt door virussen, bacteriŽn en schimmels.

 

Indicaties

 

CZ is inzetbaar bij verstoringen van het biologisch evenwicht tussen bacteriŽn, virussen en schimmels van diverse aard. ColloÔdaal opgelost zilver is effectief gebleken bij 650 verschillende fungoÔde, bacteriŽle en virale organismen zoals bijvoorbeeld Candida albicans en de ziekte van Lyme. Het is een krachtig preparaat dat vaak een verlossende doorbraak blijkt te zijn bij slepende ontstekingen. Ook preventief blijkt CZ zeer waardevol te zijn.

 

Hedendaags onderzoek

 

Dr Robert Becker een leider op het gebied van wetenschappelijk onderzoek met betrekking tot beenregenratie ontdekte dat zilver een bijzonder goede invloed heeft op het herstel.
Tijdens zijn studie over de regeneratie van ledematen, ruggemerg en organen in de late jaren 1970 ontdekte Robert Becker, dat zilverionen beendergroei bevorderen en de omringende bacterien doden. Hij gebruikte bij zware gecompliceerde beenbreuken met infecties een verzilverd nylongaas wat hij op de wond legde en daar een kleine stroom door heen liet gaan. De vreselijkste infecties die anders niet wilden genezen zag hij zo snel herstellen. Hij ontdekte ook dat nieuwe celvorming zowel van het botweefsel als van het spier en bindweefsel door zilver sterk wordt bevorderd.

 

De maartuitgave 1978 van Science Digest, meldt in een artikel "Onze machtigste kiembestrijder": Dankzij ogen openende research, blijkt zilver een wonder van moderene medische behandeling. Een antibioticum doodt mogelijk een half dozijn verschillende ziekteorganismen, zilver doodt er minstens 650. Er kan geen resistentie ontwikkeld worden en zilver is absoluut niet toxisch. Het artikel eindigt met een mededeling van Dr. H. Margraf, biochemist en pionier met zilver onderzoek. Hij werkte samen met de overleden Carl Moyer MD. hoofd van de afdeling chirurgie van de universiteit van Washington in 1970.
Hij zegt: " Zilver is de beste allround kiembestrijder die we hebben. "

 

Waterontsmetting

 

Zilver werkt zeer goed om het water te zuiveren. Aan boord van de moderne ruimtevaartuigen wordt zilver in de afvalwaterfilters gebruikt om het water opnieuw te kunnen gebruiken. In tegenstelling tot chloor en jodium als kiemdoders, is zilver volkomen onschadelijk en het geeft geen smaak aan het water.

 

De ontsmettings kracht van het zilver is vooral te danken aan zijn eigenschap om onoplosbare verbindingen te vormen met:

ianionen

sulhydryde groepen

enzymen en andere biologische verbindingen.

Zilver is doeltreffender in het doden van bacteriŽn dan in het doden van virussen. Teneinde even snel virussen te vernietigen dient er een grotere hoeveelheid zilverionen in het water aanwezig te zijn. Alle zilverzouten doden bacteriŽn. Het zilvermetaal is oplosbaar is water (15 microgrammen/liter) en is toxisch voor de E. Coli en de B. Typhosus.

 

Tijdens laboratorium testen stelde men vast dat in een waterige oplossing van 50 ppb zilver, 50% van alle E. Coli in minder dan 10 minuten werden vernietigd. Alhoewel de pH een invloed heeft op het proces, is het eerder de zilverconcentratie dan de toestand waaronder het zilver (funktie van de pH) in het water voorkomt wat beslissend is voor de snelheid waarmee bacteriŽn en virussen worden vernietigd. Een groot voordeel van zilver ligt in het feit dat zijn kiem dodende werking voortduurt zelfs al bevindt de kiem zich niet meer in de waterige oplossing. Zo stelde men vast dat 100 ppb zilver gedurende jaren een reservoir kiem- en algenvrij hield terwijl al het zilver door de wanden van het reservoir was geabsorbeerd.

 

Uit de laboratorium testen kan men besluiten dat de vernietigingskracht van zilverzouten en van geÔoniseerd zilver even groot is, doch dat zilverionen de kiemen "veel sneller" doden.

 

50 tot 100 ppb zilver elimineert E. Coli en Salmonella en doodt een reeks bacteria die een uiterst hoge weerstand bieden aan antibiotica.

 

Zilverzouten beschermen eveneens het lichaam voor bacteriŽle infecties. Door zilver wordt de celwand van de Staphylococcus en van de Pseudomanes beschadigd. Men heeft vastgesteld dat 3 ppb zilver de ontwikkeling van Pseudomanes verhindert en de multiplicatie van Staphylococcus en Streptococcus stillegt.

 

In dezelfde oplossing verliest het virus type 1 Herpes simplex in 15 minuten tijd zijn besmettingskracht. Het Herpes type 2 wordt echter met slechts 23 tot 69 % gereduceerd.

 

De geteste bacteriŽn boden alle een verschillende (lijst van laag tot hoog) weerstand:

1. E. Coli,
2. Salmonella typhi,
3. Klebssiella terrigana
4. Streptococcus Faecallis
5. Pseudomanes aeruginosa
6. Staphylococcus aureus
7. Legionella pneumophila

 

Koper-zilver-zink ionisatie wordt heden ten dage frequent aangewend in hospitalen om er met succes de ontwikkeling van de legionella te verhinderen.

 

Een krachtig en natuurlijk antibioticum

 

Samenstelling: gedistilleerd water en zilveroplossing. Deeltjes 0,001 tot 0,004 micron.

 

De werking van CZ berust op het onwerkzaam maken van een enzym dat betrokken is bij het zuurstof ademhalingsproces van schimmels, bacteriŽn en virussen. Het zilver in colloÔdale vorm remt de micro-organismen in hun groei door zijn bacteriostatische invloed. Door zijn relatief milde werking worden evenwichten hersteld tussen de mens en zijn commensalen. De darmflora wordt hierdoor niet aangetast.

 

CZ is inzetbaar bij verstoringen van het biologisch evenwicht tussen bacteriŽn, virussen en schimmels van diverse aard. ColloÔdaal opgelost zilver is effectief gebleken bij 650 verschillende fungoÔde, bacteriŽle en virale organismen zoals bijvoorbeeld Candida Albicans en de ziekte van Lyme. Het is een krachtig preparaat dat vaak een verlossende doorbraak blijkt te zijn bij slepende ontstekingen. Ook preventief blijkt CZ zeer waardevol te zijn.

Toepassing

Deze CZ-toepassingen beschermen uw immuunsysteem, stoppen ontstekingen en bestrijden veel virussen, bacteriŽn, parasieten, schimmels en andere uitwassen. Zilver helpt u bij het voorkomen van veel virale en bacteriŽle ziekten. Bij het gebruik van CZ is er resultaat te verwachten binnen 24 tot 48 uur.

 

CZ kunt u innemen, sprayen of opbrengen. Het is geur- en smaakloos. De meeste reguliere antibiotica doden maar een paar ziekteverwekkers. CZ is succesvol gebleken bij o.a.: acne, rosacea, allerlei allergieŽn, voetschimmels, tuberculose, blaasontstekingen, parasieten, bloedvergiftiging, steenpuisten, brandwonden, Candida Albicans schimmelinfectie, koudvuur, cholera, bindvliesontsteking, leukemie, wolfszweer, lymfklierontsteking, cystitis, suikerziekte veroorzaakt dor infectie, hoornvliesontsteking, de ziekte van Lyme, malaria, hersenvliesontsteking, Multiple Sclerose, zenuwzwakte, longontsteking, borstvliesontsteking, prostaatklachten, priritus ani, psoriasis, etterende oogontsteking, reuma, dauwworm, rode hond, ontstoken ogen, oren, mond en keel, sevorrhes, gordelroos, stafylokokken, syfilis, schildklierklachten, amandelontsteking, vergiftiging, trachoom, loopgraafvoet, huidontstekingen, wratten, kinkhoest, schimmelinfecties, herpes, chronische vermoeidheid, virale maagzweren en Aids (bron: artikel "Colloidal Silver , our mightiest germ fighter" in Science Digest , maart 1978). Ook dierenartsengebruiken Colloidal Silver als een effectief middel. Het wordt ingezet bij veel ziektebeelden (o.a. het Canine Parvovirus), als effectief ontwormingsmiddel en als preventief middel tegen teken en vlooien. Diverse veehouders experimenteerden reeds met succes met CZ bij paarden en koeien.

En inmiddels ook bij duiven.

 

Als je rondreist dan zie je nog eens wat. Zo zag ik bij Graham Davison in Australie iets dat mijn nieuwsgierigheid wekte.

Een paar batterijen (in totaal 27 volt) aangesloten op enkele staafjes zilver hangend in een glas water. ďWat is datĒ, vroeg ik nieuwsgierig als ik ben van nature. ďDat is voor en tegen van allesĒ, zei Graham veel zeggend. ďWij drinken het en ook de duiven krijgen het.Ē Toen was uiteraard mijn nieuwsgierigheid gewekt.

 

Hoe maak je zelf CZ?

Neem een kopje zuiver gedistilleerd water of gedemineraliseerd water (apotheek, drogist ). Doe hierin een heel klein mespuntje zeezout. We hebben nu een lichte oplossing van zeezout (keukenzout mag ook). Neem nu een glas van ca 180 ml gedistilleerd water en doe uit de zoutoplossing 2 druppels in het glas. Zet hierin twee zuiver zilveren elektrodes met behulp van een simpele elektrodenhouder van karton of hout. Sluit de 27 Volt batterij aan op de elektrodes met een klemmetje en na 6 minuten de verbinding weer losmaken.
Bij kamertemperatuur heeft u in 6 minuten zo een glas colloÔdaal zilverwater gemaakt.

 

Hoe toe te dienen aan uw duiven?

 

Om te beginnen geef je duiven een half glas (100 cc) op een plastic (!) drinkpan op maandag en donderdag gedurende twee weken. Daarna een dessert lepel op een drinkpan dagelijks om ervoor te zorgen dat het drinkwater vrij blijft van pathogenen. Zieke duiven kun je CZ puur opspuiten in de krop.

 

Regelmatige gebruikers van CZ bij duiven beweren dat hun duiven een soort tweede immuun systeem gekregen hebben, dat nog veel beter werkt dan het eigen eerste en originele immuun systeem.

 

Ziehier een natuurlijk werkend antibioticum dat u zelf voor weinig geld kunt fabriceren. Indien u wat meer informatie zoekt is het internet een goede bron. Via de volgende link kunt u het een en ander meer te weten komen: http://www.colloidaalzilver.nl/ Veel succes!