Home > Practische Hints voor elke maand van het jaar ! > December > Hok Log 30-12-2004

Hok Log 30-12-2004

Op mijn HokLog van gisteren kwamen nogal wat reacties binnen. Of ik in het kort in wilde gaan op mijn selektie criteria voor duiven die enkele maanden vast zitten. Eigenlijk is er dat maar een: natuurlijke vitaliteit.

 

Dat criterium uitleggen is bijna niet te doen. Daarvoor moet je heel goed oefenen en duizenden duiven vast gehad hebben onder heel wat verschillende omstandigheden. Het is dus een bepaald gevoel in je handen en vingers wat je moet zien te ontwikkelen.

 

Het heeft met de structuur en met de spieren van een duif te maken. Is een duif goed getraind, dan zijn de spieren dat ook en houden die de structuur goed bij elkaar. Dat geeft een bepaald gevoel van kracht.

 

Heeft een duif een paar maanden niet buiten gevlogen dan loopt de spierkracht terug en hetzelfde geldt voor de structuur waar niets meer van gevergd wordt. Het gevoel van kracht neemt nooit af bij een duif met en goede natuurlijke vitaliteit andersom wel.

 

Dat zijn duiven waar je uiteindelijk zowel op het vlieghok als in het kweekhok niets aan hebt. Qua vliegprestaties kun je er niet van op aan; ze gaan op en neer. En voor de kweek geldt hetzelfde. Sporadisch geven ze iets goeds, maar je kunt er niets mee opbouwen. Het zijn ook dergelijke duiven die altijd met medicijnen ondersteund moeten worden. En hier heb ik een broertje aan dood.


Sitemap
Printvriendelijk
Mail sturen
RSS feed

Submenu

Uw naam

Paswoord

Remember me


Steven van Breemen