Home > Duiven door de eeuwen heen

Duiven door de eeuwen heen

Inleiding

Op deze pagina begint een kleurrijk geillustreerde rondleiding door de geschiedenis van de duivensport. Vanaf het begin der tijden tot heden. Ieder hoofdstuk brengt nieuwe historische wetenswaardigheden. Tekst en beeldmateriaal. De postduif is uw persoonlijke gids in deze rondleiding. Zoals zij telkens de weg naar haar hok terugvindt, zo zal zij u met haar feilloos orientatievermogen rondleiden door de vele eeuwen die de duivensport oud is.

Wij, de duivenliefhebbers van Nederland en Belgie, hopen dat u als bezoeker iets van dat onbeschrijflijke gevoel mee krijgt dat wij allemaal dagelijks ervaren, wanneer uw eigen duif u hier door de historie van onze sport rond leidt. Deze pagina's zijn geschreven en samengesteld om iedereen die meer over de duivensport wil weten een beetje van die liefde over te brengen die duivenliefhebbers voor hun gevleugelde vrienden koesteren.

In alle geledingen van de wereldbevolking worden duiven gehouden en bestaan er onderlinge contacten. Marlon Brando, de filmster, Kees Kist, de voetballer, Koningin Elisabeth van Engeland, Mike Tyson, de bokser, Hans Vultink, de biljarter en vele andere beroemdheden hebben allemaal een ding gemeen: postduiven. De vader van Koningin Beatrix, wijlen Prins Bernhard, was ook een fervent postduivenliefhebber en de beschermheer van de postduivensport in Nederland.

De vele enthousiaste onderlinge contacten tussen duivensporters uit alle geledingen van de maatschappij doen grenzen en afstanden te niet en het internet draagt hier de laatste jaren in niet geringe mate toe bij. Wij hopen allemaal dat deze rondleiding u, als mogelijke beginnende liefhebber, die nieuwe contacten zal brengen waar alle duivenliefhebbers waar dan ook ter wereld iedere dag opnieuw weer zoveel plezier aan beleven.

Regelmatig krijgen de Nederlandse en Belgische duiven organisaties verzoeken om materiaal ten behoeve van werkstukken van scholieren. Het internet is een uitstekend medium om dit materiaal aan te bieden en wij hopen dat alle geinteresseerden hier volop gebruik van zullen maken.

Rechts vindt u alle hoofdstukken van deze serie in het submenu. Maak daar uw keuze om de overige rijk geillustreerde artikelen te lezen.

Alle duivenliefhebbers wensen u veel plezier met deze introductie tot onze fijne hobby.

U kunt deze banner gebruiken als u een link naar deze pagina op uw website wilt plaatsen.


Met gevleugelde groet,

Steven van Breemen.


Sitemap
Printvriendelijk
Mail sturen
RSS feed

Submenu

Uw naam

Paswoord

Remember me


Steven van Breemen