Home > Het lossingsverhaal > Tot Besluit

Tot Besluit

Als lossings-verantwoordelijken en convoyeurs op de hoogte zijn van de weersomstandigheden die een rampvlucht veroorzaken en daar vervolgens ook daadwerkelijk naar handelen, zal dat onherroepelijk een positieve uitwerking hebben op het verloop van de wedvluchten.

Echter fouten zijn nog steeds menselijk, maar iedere poging in de goede richting is er een die onze sport in de toekomst een betere en professionelere uitstraling zal bezorgen.

We weten allemaal dat als de duiven eenmaal gelost zijn, dat we totaal niets meer aan het verdere vluchtverloop kunnen veranderen. Ieder weekend nemen lossingsverantwoordelijken en convoyeurs wereldwijd voor de duivensport belangrijke beslissingen. De toekomst van onze sport is ermee gediend. De negatieve publiciteit die steevast op een rampvlucht volgt kunnen we niet meer gebruiken. Het geeft die organisaties een grote stok om mee te slaan die  fel tegen de duivensport gekant zijn.

Daarom hopen we dat deze handleiding wereldwijd door iedereen die met het lossen van postduiven te maken heeft als standaard zal worden geaccepteerd en  gebruikt in de meest ruime zin des woords. Wij zijn er rotsvast van overtuigd dat deze handleiding, voorzien van onze jarenlange ervaring op het gebied van het orientatievermogen van postduiven, een uiterst waardevolle bijdrage is om onze sport veilig het nieuwe Millennium binnen te loodsen.

Wij wensen u bij het gebruik en het bestuderen van deze handleiding voor het lossen van postduiven vele plezierige en leerzame uren toe. Voor hen die intens van postduiven genieten en de duivensport een warm hart toedragen is deze handleiding geschreven.

Met sportieve groeten, 

Hubert Land en Steven van Breemen.


Sitemap
Printvriendelijk
Mail sturen
RSS feed

Submenu

Uw naam

Paswoord

Remember me


Steven van Breemen